Geplaatst op Geef een reactie

Past hennep in een rotatiesysteem? Wat zijn de voordelen en wat is de praktijkervaring?

In Vlaanderen bevatten heel wat bodems fosfor. Om overmatige uitspoeling naar het oppervlaktewater te vermijden, kunnen gewassen geteeld worden om het fosfor te capteren en vast te leggen in de plant. Afvoeren van de plant betekent dan dus een afvoer van fosfor van het perceel. In deze video bespreekt An Schellekens (LCV – Hooibeekhoeve) de mogelijkheden van hennepteelt in Vlaanderen. Hennep is uitermate geschikt om fosfor uit te mijnen door een diep wortelstel, droogteresistentie en goede jeugdgroei. Daarnaast levert het natuurlijke vezels die een groeiende afzetmarkt kennen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties