Lidmaatschap

De Belgische Cannabis Consumenten Bond (BCCB) is een vereniging zonder winstoogmerk die zich inzet voor de legalisatie van cannabis en de belangen van cannabisgebruikers. De vereniging is opgericht in 1996.

Het lidmaatschap van de BCCB is gratis omdat de vereniging gelooft dat cannabisgebruikers recht hebben op informatie en ondersteuning. De vereniging biedt haar leden een breed scala aan diensten, waaronder:

  • Informatie over cannabis, waaronder de wetgeving, de gezondheidsrisico’s en de medicinale toepassingen
  • Ondersteuning bij het gebruik van cannabis, bijvoorbeeld bij het vinden van een goede cannabisdealer of bij het omgaan met de wet
  • Lobbywerk voor de legalisatie van cannabis
  • Onderzoek en ontwikkeling

De BCCB gelooft dat deze diensten van essentieel belang zijn voor cannabisgebruikers, ongeacht hun financiële situatie. Daarom is het lidmaatschap gratis.

De BCCB wordt gefinancierd door donaties van leden en sympathisanten. De vereniging is transparant over haar financiën en publiceert jaarlijks een financieel overzicht.

Hier zijn enkele specifieke redenen waarom het lidmaatschap van de BCCB gratis is:

  • Om de toegang tot informatie en ondersteuning voor cannabisgebruikers te vergroten. De BCCB wil ervoor zorgen dat alle cannabisgebruikers, ongeacht hun financiële situatie, toegang hebben tot de informatie en ondersteuning die ze nodig hebben.
  • Om de solidariteit onder cannabisgebruikers te bevorderen. De BCCB wil een gemeenschap creëren van cannabisgebruikers die elkaar steunen en samenwerken voor een betere toekomst voor cannabisgebruikers.
  • Om de zichtbaarheid van de BCCB te vergroten. Door het lidmaatschap gratis te maken, hoopt de BCCB meer mensen te bereiken en meer steun te krijgen voor haar doelstellingen.